Після остаточного вирішення, який автомобіль ви вирішили придбати, останнім кроком, який настане, буде нудна паперова робота. Цей процес, як правило, включає підписання договору купівлі-продажу автомобіля. У цьому документі міститься вся необхідна інформація, що стосується угоди про автомобіль, укладеної між вами та дилером / продавцем. Як і у випадку з будь-якою угодою, ви повинні розуміти всю інформацію, що міститься в договорі.

Автосалони завжди використовують договір купівлі-продажу транспортного засобу, щоб завершити продаж. Однак якщо ви купуєте транспортний засіб у фізичної особи, то останній може й не вимагати від вас підписати договір, що тягне за собою цілу купу негативних наслідків.

Права, які отримує особа через укладання договору купівлі-продажу автомобіля

Бланк договору купівлі-продажу автомобіля передбачає право володіння, що є правом безпосереднього впливу на авто.

Право користування, що закріплює договір купівлі-продажу транспортного засобу 2020, передбачає власне можливість власника користуватися авто.

Договір купівлі-продажу транспортного засобу 2020 між фізичними особами закріплює право розпорядження, яке передбачає можливість власника продавати, дарувати або здавати в оренду авто тощо.

Такий комплекс прав можна отримати швидко і легко лише через укладання договору купівлі-продажу автомобіля онлайн.

Елементи договору купівлі-продажу авто

Договір купівлі-продажу автомобіля в Україні обов’язково має вміщати інформацію про предмет (марка, модель, колір, номер кузова, номер шасі і т.д.), про ціну, про строк (у випадку, коли ТЗ не передається під час укладання договору) тощо.

Особливості договору купівлі-продажу транспортного засобу

Зразок договору купівлі-продажу авто не має фактичного строку дії, оскільки продавець відмовляється від свого права власності і передає його покупцю.

Бланк договору купівлі-продажу авто , укладається у письмовій формі та не потребує державної реєстрації, проте його необхідно оформити.

Інформація про перелік наявних обтяжень автомобіля можна дізнатися через Державний реєстр обтяжень рухомого майна (далі "ДРОРМ"). Наявність арештів або заборон відчуження автомобіля у ДРОРМ робить укладання договору купівлі-продажу авто онлайн сторонами неможливим, адже укладення цього договору можливе лише після зняття відповідного арешту або заборони відчуження.