Кожен типовий договір оренди нежитлового приміщення повинен мати певну структуру, яка регулюється Цивільним Кодексом України (Стаття 793). У ньому обов'язково повинен бути явний предмет укладення, а також дві сторони договору - орендодавець і орендар. Причому, закон передбачає проведення даної процедури з фізичною особою, організаціями або компаніями.

Як повинен виглядати зразок договору оренди нежитлового приміщення з фізичною особою

Конкретного положення, яке регулює загальний стандартний вид договору оренди нежитлового приміщення - немає. Однак є ряд пунктів, які обов'язково повинні міститися в такому документі. Серед них:

  • Інформація про кожну сторону угоди.

Всі супутні документи і свідоцтва, автентичності і достовірності в обов'язковому порядку мають бути присутніми в тексті договору.

  • Інформація про предмет оренди.

Вказується вся можлива інформація про об'єкт, що здається (координати, адреса, площа, додаткові характеристики).

  • Прописані обов'язки кожної сторони угоди

Зразок договору оренди нежитлового приміщення повинен по пунктам включати інформацію про ту чи іншу відповідальності сторін договору. До того ж, чим ретельніше опрацьована ця частина документа - тим простіше захистити себе від непередбачених проблем.

  • Термін оренди;
  • Умови, при яких договір оренди нежитлового приміщення можна продовжувати;
  • Передбачуваний процес вирішення можливих спірних моментів, конфліктів між сторонами угоди;
  • Підписи та реквізити учасників оренди.

Додаткові особливості типового договору оренди нежитлового приміщення в Україні

В укладених договорах можна вказати і інші питання. Так, сторони можуть заздалегідь визначити розподіл комунальних послуг і прописати це в тексті документа. Саме він, в майбутньому стане офіційним підтвердженням обов'язку орендаря вчасно оплачувати платежі. Найчастіше є два варіанти вирішення даного нюансу:

  • Прописати константну суму щомісячної оплати;
  • Формувати суму базуючись на квитанціях.

Офіційний документ «договір оренда нежитлового приміщення»: зразок

Повністю підготовлений текст можна знайти у вільному доступі в інтернеті або скачати у нас на сайті. Існує також можливість створити договір оренди нежитлового приміщення онлайн, де користувачеві необхідно просто вказати потрібні параметри своєї угоди. Після цього, сервіс автоматично згенерує цілісний документ. Такий файл буде повністю відповідати всім прийнятим ринковим стандартам і допоможе захистити всі сторони угоди від непередбачених наслідків без необхідності консультацій юриста в кожному кроці.