Майте на увазі, що договір купівлі-продажу автомобіля в Україні є обов'язковим договором; він несе із собою зобов’язання з боку покупця дотримуватися умов, встановлених у такому документі. Отже, першорядним є те, що угоду слід ретельно переглядати перед її підписанням. Отже, на що потрібно звернути увагу:

Будь-які помилки в договорі купівлі-продажу транспортного засобу щодо вашої інформації як покупця

Це часто сприймається як належне, але надана інформація повинна бути точною. Переконайтесь, що всі ваші особисті дані, вказані в бланку договору купівлі-продажу автомобіля, є правильними.

Будь-які додаткові збори, про які з вами не обговорювали при укладанні бланку договору купівлі-продажу авто.

Недобросовісні та сумнівні збори майже завжди додаються діловими послугами, щоб збільшити прибуток. І це стосується також автосалонів. Покупець повинен ретельно переглянути всі тарифіковані збори. Питайте, якщо ви не розумієте таких зборів. І якщо вам запропонують незадовільне пояснення включення плати, не підписуйте зразок договору купівлі-продажу авто. Найчастіше автосалон піддасться вашим аргументам. Якщо ні, ви завжди можете знайти інший дилерський центр, який не включав би такі збори.

Будь-які збори за товари, які ви погодили як безкоштовні в зразку договору купівлі-продажу автомобіля

Для заохочення автосалони зазвичай пропонують покупцеві безкоштовні товари або послуги. Обов’язково складіть список усіх цих пропозицій та переконайтеся, що вони містяться в угоді про купівлю. Ці безкоштовні товари повинні мати нульову суму в договорі. Якщо ні, закресліть суму і запишіть нуль (0 грн) поруч із нею та відніміть цю суму від загальної вартості авто. Або ще краще, попросіть продавця передрукувати договір купівлі-продажу авто зразок.

Додаткові товари в договорі купівлі-продажу авто шаблон, про які ви не запитували

Перегляньте додані параметри та переконайтесь, що всі ці запитувані елементи є в наявності. Якщо ви знайшли деякі предмети, яких ви не вимагали придбати, підкресліть цей предмет і відніміть його вартість від загальної суми. Або ще раз попросіть продавця передрукувати договір купівлі-продажу авто бланк з правильними змінами.

Отже, укладання договору купівлі-продажу транспортного засобу 2020 має багато підводних каменів, а саме:

  • Помилки в заданій інформації
  • Додаткові та зайві збори
  • Плата за “безкоштовні” товари
  • Плата за додаткові товари
  • Неврахування авансу в кінцевій сумі
  • тощо

Тому краще скористуватися нашим сервісом та укласти договір купівлі-продажу авто онлайн!