Договір оренди житлового приміщення - це договір оренди, який є специфічним для об'єктів оренди житлового приміщення і використовується для визначення умов оренди, включаючи права та обов'язки орендодавця та орендаря. Його можна використовувати для різних типів житлової нерухомості, включаючи квартири, будинки, кімнати та багато іншого.

Типовий договір оренди квартири зазвичай включає в себе:

  • Контактну інформацію для орендодавця та орендаря;
  • Деталі нерухомості (адреса, площа, зручності і т. д.);
  • Специфіка оренди (вид оренди, тривалість терміну та ін.);
  • Деталі оплати орендної плати (сума до оплати, періодичність платежів, плата за прострочення платежів тощо) та інша платіжна інформація;
  • Орендні права та обов'язки орендодавця та орендаря.

Інші деталі, такі як методи вирішення спорів, а також чи є можливість продовження оренди. Завдяки договору оренди квартири FastDoc орендодавці також можуть вказати, мебльована нерухомість чи ні. І орендар, і орендодавець повинні зберігати копію підписаного договору.

 

Кому потрібен договір оренди житлового приміщення?

При укладенні типового договору оренди квартири ви повинні переконатися, що у вас є діючий договір, в якому викладені ваші права і обов'язки як орендодавця або орендаря.

Різні особи або організації можуть вважати цей документ корисним, наприклад:

  • Домовласники, які шукають орендарів;
  • Орендарі, які шукають житло для здачі в оренду;
  • Фізичні особи, які здають житлову нерухомість в оренду сім'ї та / або друзям.

 

Чи повинна моя оренда закінчитися у встановлений термін?

Перш ніж укласти договір оренди квартири зразок орендодавці повинні затвердити та вирішити, чи хочуть вони, щоб договір оренди закінчився у встановлений термін чи ні.

Оренда з заздалегідь визначеною датою закінчення, зазвичай називається строковою орендою, полягає в тому, що орендар погоджується орендувати нерухомість на певний період часу за фіксованою ціною. Цей тип оренди використовує календарні дати для вказівки початку і кінця оренди. Після закінчення строкової оренди орендодавець і орендар можуть підписати новий типовий договір оренди квартири з оновленими датами та інформацією.

Оренда без дати закінчення, зазвичай називається безстроковою орендою або орендою з автоматичним продовженням, - це коли оренда автоматично поновлюється через певний термін (наприклад, кожен місяць, шість місяців або рік). При цьому типі оренди орендодавець і орендар орендують до тих пір, поки одна зі сторін не надасть відповідне повідомлення, що означає, що вони хочуть, щоб оренда закінчилася.

Обидва види оренди мають свої переваги та недоліки, залежно від ситуації, в якій вони використовуються.

 

Як мені здати кімнату в моєму будинку?

Використовуючи типовий договір оренди житлового приміщення, орендодавці можуть вказати, що вони здають кімнату, а не весь об'єкт. При наявності договору оренди приміщення орендодавці можуть бути впевнені, що орендарі розуміють свої права і обов'язки, включаючи розмір орендної плати, коли вона повинна бути виплачена, до яких ділянок нерухомості вони можуть отримати доступ і багато іншого.

Оскільки орендодавці та орендарі займають ті ж приміщення, важливо, щоб орендодавці обговорювали межі та очікування на початку оренди, наприклад, коли орендодавець може законно увійти в приміщення орендаря, які правила будинку існують і як вони будуть дотримуватися, як будуть поводитися з гостями і багато іншого.

 

Купити простий договір оренди квартири ви може у нас на сайті перейшовши за посиланням.